Mijn naam is Menno Meerbach, (a.k.a Dr.No). Ik ben eind 1994 begonnen te werken onder de naam Black Horizon. Ik luisterde The Sisters of Mercy, Fields of the Nephilim, Pink Floyd, Nine Inch Nails, Young Gods, Swans, The Doors en Osdorp Posse. Ik begon gitaar te spelen toen ik 17 was en kocht al snel een keyboard om met geluiden te rotzooien. Vanaf dat moment wilde ik albums maken. Complete werken muziek, met afwisselende muzikale landschappen. Ik hield van de kracht van rock en metal, maar ook van het hypnotiserende van dance en de rust van minimalistische muziek. Ik hou van de fenomenale kracht van sommige filmscores. Mijn echte instrument werd dan ook een DAW (Digital Audio Workstation).

​

In 2002 had ik een eigen studio, ik werkte bij een label en kwam mijn eerste album, ‘Infinity of Chaos’ uit op CD. Mijn muziek is echter geen business-model. ‘Kunst moet verheffen’, maar dat is individueel. Ik wil in dit leven een serie albums maken, op zoek naar wat ik kan. Proberen om steeds beter te worden. Kaizen.

​

In 2006 nam ik een track van ‘SPECULUM ANIMAE’ op in het Nederlands en realiseerde mij in één klap dat ik voortaan in het Nederlands wilde werken. Het veranderde alles.

​

‘0:[Zwart]’ en ‘0:[wit]’ heb ik praktisch helemaal alleen gemaakt. Die albums heb ik zelf uitgegeven, wat een geweldige vrijheid betekent. Beschikbaar in iTunes, Spotify, Google Play zonder tussenkomst van een label.

​

‘Zerogon’ is in 2018 uitgekomen. De nummers hebben veel tijd gekregen om te rijpen. De nummers riepen om input van anderen. En input kreeg ik, van een aantal fantastische mensen;

​

Arwin Troost (Distortion), Mark Jansen (Epica), Gene Troost (ex-Distant), Hayo van Reek, Jeff van Stralendorff hebben de nummers verrijkt met geweldige bijdragen. Zerogon werd zonder enige twijfel het beste Black Horizon album tot nu toe. 

​

In 2019 zal onder de naam ‘Covered in Black’ een serie covers worden uitgebracht. Een goede cover is een interpretatie van een nummer dat iets met je gedaan heeft, vind ik. Ik kan niet wachten om de nieuwe tracks aan jullie voor te stellen.

​

Menno, 

februari 2019

BIOGRAFIE