BIOGRAFIE

Mijn naam is Menno Meerbach, (a.k.a Dr.No). Ik ben eind 1994 begonnen te werken onder de naam Black Horizon. Ik luisterde The Sisters of Mercy, Fields of the Nephilim, Pink Floyd, Nine Inch Nails, Young Gods, Swans, The Doors en Osdorp Posse. Ik begon gitaar te spelen toen ik 17 was en kocht al snel een keyboard om met geluiden te rotzooien. Vanaf dat moment wilde ik albums maken. Complete werken muziek, met afwisselende muzikale landschappen. Ik hield van de kracht van rock en metal, maar ook van het hypnotiserende van dance en de rust van minimalistische muziek. Ik hou van de fenomenale kracht van sommige filmscores. Mijn echte instrument werd dan ook een DAW (Digital Audio Workstation).


In 2002 had ik een eigen studio, ik werkte bij een label en kwam mijn eerste album, ‘Infinity of Chaos’ uit op CD. Mijn muziek is echter geen business-model. ‘Kunst moet verheffen’, maar dat is individueel. Ik wil in dit leven een serie albums maken, op zoek naar wat ik kan. Proberen om steeds beter te worden. Kaizen.


In 2006 nam ik een track van ‘SPECULUM ANIMAE’ op in het Nederlands en realiseerde mij in één klap dat ik voortaan in het Nederlands wilde werken. Het veranderde alles.


‘0:[Zwart]’ en ‘0:[wit]’ heb ik praktisch helemaal alleen gemaakt. Die albums heb ik zelf uitgegeven, wat een geweldige vrijheid betekent. Beschikbaar in iTunes, Spotify, Google Play zonder tussenkomst van een label.


‘Zerogon’ is in 2018 uitgekomen. De nummers hebben veel tijd gekregen om te rijpen. De nummers riepen om input van anderen. En input kreeg ik, van een aantal fantastische mensen;


Arwin Troost (Distortion), Mark Jansen (Epica), Gene Troost (ex-Distant), Hayo van Reek, Jeff van Stralendorff hebben de nummers verrijkt met geweldige bijdragen. Zerogon werd zonder enige twijfel het beste Black Horizon album tot nu toe. 


In 2019 zou onder de naam ‘Covered in Black’ een serie covers worden uitgebracht. Helaas bleek het uitgeven van die tracks nogal problematisch. Het hele album staat gemixt en gemasterd op de plank. Wie weet, ooit. Maar houd Youtube goed in de gaten.


Terwijl de Corona crisis de wereld teisterte bracht ik ‘Influencer’ uit. Een vrij aards nummer, los van een album. In de hoop dat er zo wat te lachen is. ‘Zwart (2020)’ is minder grappig, maar het nummer raakt zozeer aan de tijdgeest dat ik het niet kon laten om het opnieuw op te nemen en er gelijk nog wat meer uit te halen! 


In 2021 is er vooral veel opgenomen en zijn er veel plannen gemaakt. Black Horizon zal voortaan uitgegeven via Zerogon records, mijn eigen label. Daarop gaat ook een fantastisch nieuw project uitgegeven worden. In 22-02-2022 komt het 7e Black Horizon album uit, maar eind februari komt de nieuwe single met een knallende video al uit.  Stay tuned!


Veel plezier & stay safe!


Menno, 

januari 2022